Piept de porc cu usturoi verde si rosii, la tuci

Postat de Constelatialeu in Porc
6 Iun 2016 | 4170 vizualizari
Piept de porc cu usturoi verde si rosii, la tuci

De data asta am gatit la surioara mea, cu ingredientele ei, in bucataria ei, cred ca m-am descurcat si de data asta , ca ne-am lins pe degete ce bun a iesit....musai trebuia sa ma descurc ca venea Leone obosit de la concurs si avea nevoie de calorii....daca zic la ce ora am mancat chestia asta, multi mor instant...era trecut de 22.30.....:)))))))))))))))))))

Ingrediente

  • cca 1,5 kg piept de porc fara sorici
  • un manunchi de usturoi verde
  • cca 600 g rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai intai am spalat pieptul de porc si l-am portionat in bucatele potrivite, l-am asezat intr-un tuciulet incapator, am adaugat sare si 1 si 1/2 cana cu apa si l-am pus pe foc.Din cand in cand amestecam in el, am lasat sa scada toata apa si apoi sa se rumeneneasca frumos bucatele de piept, nu-i nevoie s apunem ulei pentru ca pieptul de porc este impanat si are si grasime suficienta. Separat am curatat usturoiul si l-am tocat marunt, apoi rosiile le-am curatat de coaja si le-am taiat bucatele mai mici. Am amestecat rosiile cu usturoiul, am presarat putina sare si piper si apoi am pus amestecul in tuci peste pieptul de porc, am redus focul la mic, am acoperit cu un capac si am lasat cca 30 min, sa fiarba la foc mic si sa se imbine aromele. Intre timp am pus de mamaliga, ca zau daca mergea fara.... Am ridicat capacul d ela tuci si am mai lasat cca 5-6 min, pana a fost gata si mamaliga.Pot sa ma laud, a iesit delicios....

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu usturoi verde si rosii, la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Reteta de jambon la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus...

Citeste continuarea

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Postat de rocsi_1612

Coaste cu bere cu ghimbir la cuptor

Coastele de porc le spalati si le stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Eu le-am avut portionate, dar daca aveti coasta intreaga, o puteti pregati si asa. Puneti in recipientul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2016, 14:53
Ioi, chiar salivez, ca eu de ieri sunt la dieta
la 06.06.2016, 15:02
Atat de bunnnnn!!!!
la 06.06.2016, 15:03
Merisor, sa inteleg ca-ti tragi pijama sexy?
la 06.06.2016, 15:03
bun bun
la 06.06.2016, 15:17
Si m-ai vorbesti de mine ca mananc mult) si inca la ce oraaaa!!pe langa ciuguliturile mele voi v-ati infruptat de-a dreptul

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking