Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Postat de Julie in Pui
4 Iun 2010 | 14938 vizualizari
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 cartofi mai mari
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana
  • o jumatate cana cu lapte dulce
  • condimente diverse (dupa placul fiecaruia)
  • ulei pentru tava- aprox. 4 linguri

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate.

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.

Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, busuioc, vegeta, marar si patrunjel tocate fin.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si presaram un praf de pesmet.
Asezam cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui si deasupra turnam
sosul de smantana.

Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac si inca 15-20 min fara capac.

Servim preparatul cald, stropit din belsug cu smantana
amestecata cu usturoi,sare si patrunjel verde tocat fin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper,...

Citeste continuarea

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Postat de merisor67

Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 08:51
Ce bine arata
la 04.06.2010, 09:34
imi place
la 04.06.2010, 10:15
imi place la nebunie...5 furcu de la mine
la 04.06.2010, 10:21
da ce imi mai place..........mmm...............
la 04.06.2010, 10:26
de dimineata salivam,dar azi nu mancam carne maine vin la o portie super 5 furcu

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking