Piept de pui cu legume si sos de soia

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
2 Sep 2017 | 5966 vizualizari
Piept de pui cu legume si sos de soia

O mancare sanatoasa si delicioasa in acelasi timp, ideala cand nu aveti prea mult timp la dispozitie. 

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata medie
  • 1/4 curgette (dovlecel)
  • 2 rosii medii
  • 6-8 ciuperci proaspete
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunze de busuioc proaspete
  • frunze de patrunjel verde proaspat
  • ulei de masline
  • putin vin alb
  • sare, piper
  • 1 ardei mic iute (piri-piri)
  • 1 lingura sos de soia
  • putin ghimbir proaspat ras

Mod de preparare

 

  • Taiem pieptul de pui in fasii mici  si il temperam cu sare,piper, usturoi, ulei de masline si putin vin alb. Se lasa cateva ore sa se marineze si sa se intrepatrunda aromele .
  • Intr-o tigaie punem putin ulei de malsine si prajim carnea la foc mediu cat sa prinda culoare si o scoatem intr-un vas separat.
  • Separat ne ocupam de legume. Tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul; vanata si dovlecelul se taie cubulete cu coaja cu tot; ardeiul se taie fasii mici sau cubulete; ciupercile se lamineaza, rosiile proaspete si bine coapte se tau cubulete 
  • In aceeasi tigaie in care am rumenit carnea punem inca putin ulei de masline si calim ceapa cu usturoiul si ardeiul putin pana se inmoaie si adaugam treptat resul legumelor (dovlecelul,vanata, coipercile si la final rosiile); punem sare, piper si la nevoie inca putin ulei de masline. Cand legumele sunt gatite bine (nu foarte moi) punem ardei iute, pasta de rosii si razuim putin ghimbir. Adaugam si sosul de soia si la final frunzele proaspete de busuioc si patrunjel . Adaugam si carnea la legume si servim cu orez alb sau taitei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in crusta de susan cu orez basmati

Postat de rocsi_1612

Pui in crusta de susan cu orez basmati

Puiul : Spalati pieptul de pui, il stergeti cu un servetel. Il taiati in doua jumatati. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia de ardei dulce, pudra de usturoi si condimentul pentru pui. Cu...

Citeste continuarea

Pui in cinci culori

Postat de Ksenya

Pui in cinci culori

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2017, 11:56
Bun pieptul cu ciuperci !!!
la 02.09.2017, 12:04
O mâncărică consistentă și delicioasă!
la 02.09.2017, 12:29
la 02.09.2017, 16:59
arata bineeeeee
la 02.09.2017, 17:52
Foarte bună mâncărică!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking