Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor

Postat de RODIMUR in Pui
9 Oct 2018 | 5746 vizualizari
Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor

Îmi place cus-cusul și pieptul de pui. Îmi place să gătesc cu unt. Îmi place să adaug brânzeturi de calitate în preparate. Din toate aceste preferințe poate apărea o rețetă minunată. Și știți cum se numește o rețetă minunată, cu ingrediente preferate, de calitate? Răsfăț! 

Ingrediente

  • 550 grame de piept de pui
  • 250 grame de cus-cus, cu bob mare
  • 100 grame de unt
  • 100 grame de mozzarella
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de supă de pui
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele.

Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat. Când untul s-a topit, se rumenesc frumos bucățelele din piept de pui, întorcându-le din când în când pe toate fețele.

Între timp se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 7-8 minute, după care se clătește în două-trei ape reci și se lasă să se scurgă.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pune în ea o jumătate din cantitatea de cus-cus, peste care se pune un strat de mozzarella răzuită și restul de unt, feliat. Se acoperă acest strat cu restul de cus-cus, se condimentează cu sare și piper, se toarnă supa de pui pe întreaga suprafață și se dă tava la cuptor, neacoperită, pentru 15-20 minute.

După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se amestecă ușor straturile de cus-cus și mozzarella și se adaugă bucățelele rumenite de piept de pui, cu untul în care s-au prăjit. 

Se acoperă tava cu capacul (sau cu folie alimentară de staniol) și se mai dă la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servește cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Piept de pui crocant la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Piept de pui crocant la cuptor

Se da drumul la cuptor pntru a se incalzi. Pieptul de pui se bate, se spala si se da cu sare. Intr-un castron se amesteca maioneza, cascavalul ras, patrunjelul (spalat si tocat) si usturoiul...

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci pleurotus

Postat de mihaelar63

Pui cu ciuperci pleurotus

Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2018, 22:15
la 09.10.2018, 22:41
Buna mancarica !!!!
la 09.10.2018, 22:48
Da, foarte bună, Mihaela! Un răsfăț...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 09.10.2018, 23:27
Foarte bună
la 10.10.2018, 05:30

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking