Ingrediente
- 2 bucati piept de pui mai mici sau unul mai mare(aproximativ 450 gr)
- 4 fire ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de susan
- 1 ardei capia
- 1/2 ardei rosu iute(puneti in functie de cat de iute doriti sa fie mancarea)
- 1 lingura zahar brut
- 2 linguri otet de orez(eu nu am avut si am folosit otet balsamic)
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos worcester(este optional, se poate si fara)
- 2-3 linguri nuci caju crude
- pentru servit: 200 gr orez basmati
Mod de preparare
Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii. Se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga ardeiul iute si usturoiul taiate marunt. Se lasa 1 minut sa-si lase aroma, apoi se adauga pieptul de pui. Se lasa sa se caleasca pe toate partile, se adauga otetul balsamic, zaharul si sosurile. Pentru ca pieptul de pui folosit de mine era de tzara si nu era foarte fraged, am pus un capac peste tigaie si l-am lasat sa se faca la foc iute 15-20 minute. Daca nu foloseam capacul riscam ca sosul sa scada prea mult si sa se arda. Cand pieptul de pui s-a fragezit am oprit focul.
Separat, intr-o tigaie mica de fonta am prajit pentru cateva minute nucile caju pana au devenit crocante.
Pentru servit am fiert orez basmati simplu in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se serveste mancarea de pui cu orez basmati, deasupra se pun nuci caju prajite si restul de ceapa verde se taie rondele si se presara deasupra alaturi de nuci. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu nuci caju" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|