Ingrediente
- Pentru orez:
- 4 cepe verzi
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita coriandru pudra
- 150 grame orez basmati
- 400 fasole alba din conserva
- 1/2 cub concentrat pui/ legume
- 50 grame rosii uscate la soare
- 100 grame branza Feta
- patrunjel/ coriandru proaspat, tocat
- sare, piper
- lamaie pentru servit
- Pentru pieptul de pui:
- 4 bucati piept de pui (600 de grame)
- 1 pachet hartie de copt condimentata de la Maggi cu rosii uscate la soare- vezi tips
Mod de preparare
Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.
Rosiile uscate la soare se toaca marunt.
Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1 minut. Se adauga fasolea si supa obtinuta din cubul concentrat, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute la foc mic. Se amesteca cu o furculita si se adauga rosiile uscate la soare, sare, piper, branza Feta si patrunjelul.
Intre timp, se aseaza bucatile de pui pe una din jumatatile fiecarei hartii de copt si se aduce cealalta jumatate deasupra. Se bat usor cu palma pana ajung la grosimea de 2 cm. Se aseaza, cu tot cu foaia de copt, intr-o tigaie antiaderenta fara ulei si se prajesc 10 minute pe parte la foc minim.
Se servesc cu orez si bucati de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|