Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
21 Apr 2018 | 2580 vizualizari
Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 4 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 150 grame orez basmati
  • 400 fasole alba din conserva
  • 1/2 cub concentrat pui/ legume
  • 50 grame rosii uscate la soare
  • 100 grame branza Feta
  • patrunjel/ coriandru proaspat, tocat
  • sare, piper
  • lamaie pentru servit
  • Pentru pieptul de pui:
  • 4 bucati piept de pui (600 de grame)
  • 1 pachet hartie de copt condimentata de la Maggi cu rosii uscate la soare- vezi tips

Mod de preparare

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.

 Rosiile uscate la soare se toaca marunt.

Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1 minut. Se adauga fasolea si supa obtinuta din cubul concentrat, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute la foc mic. Se amesteca cu o furculita si se adauga rosiile uscate la soare, sare, piper, branza Feta si patrunjelul.

Intre timp, se aseaza bucatile de pui pe una din jumatatile fiecarei hartii de copt si se aduce cealalta jumatate deasupra. Se bat usor cu palma pana ajung la grosimea de 2 cm. Se aseaza, cu tot cu foaia de copt, intr-o tigaie antiaderenta fara ulei si se prajesc 10 minute pe parte la foc minim. 

Se servesc cu orez si bucati de lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Postat de oanapl

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc...

Citeste continuarea

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel

Postat de mitinita

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci  si dovlecel

Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2018, 15:03
Ce bine arata puiul astfel condimentat
la 21.04.2018, 15:17
la 21.04.2018, 15:41
Numai bunatati!
la 21.04.2018, 16:12
la 21.04.2018, 20:49
Un meniu gustos ai astazi pentru noi!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking