Ingrediente
- Am folosit pentru fasole:
- 300 gr fasole neagra
- 2 foi dafin
- piper,sare
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- Pentru friptura:
- 1 piept mare de pui
- sos soia,
- sos worchester
- curry
- unt
Mod de preparare
Pieptul de pui l-am taiat felii (nu foarte subtiri),l-am marinat in sos soia,sos worchester si curry pentru aproximativ o ora,apoi cu tot cu marinata in care a stat l-am pus in tava impreuna cu 1 lingura de unt si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos,fara a-l usca.
Fasolea a stat la inmuiat de cu o seara inainte,a absorbit toata apa in care o pusesem si bobul ei s-a marit fata de cum era initial.Am pus fasolea intr-o oala,am adaugat 2 foi de dafin,sare,piper si am lasat-o sa fiarba 2 ore si jumatate pana s-a inmuiat.Dupa ce a fiert,am scurs-o de apa (am pastrat o cana de apa din cea in care a fiert fasolea) si am bagat-o la blender impreuna cu usturoiul si untul si s-a format un piure aromat.Am incins ulei intr-o tigaie si apoi am adaugat si piureul de fasole si l-am mai gatit un pic la foc foarte mic adaugand cate putin din apa in care a fiert fasolea,pentru ca piure-ul sa nu fie prea uscat.
Am servit pieptul de pui alaturi de piure de fasole neagra si un sos barbeque…o mancare gustoasa pentru o zi atat de mohorata cum a fost cea de azi.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos barbeque si piure de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|