Ingrediente
- 1 piept de pui
- 300 gr fasole pastai
- 1 ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
- 200 ml apa
- 4 lg faina
- sare, piper
- 4 lg ulei de masline
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.
Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).
Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.
Sosul se poate adauga imediat peste pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|