Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor

Postat de Valclaudia in Pui
15 Mai 2016 | 3588 vizualizari
Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor

Pentru pieptul de pui m-am inspirat de la Merisor, doar ca am inlocuit fulgii de porumb cu fulgi de orez si am condimentat dupa gustul nostru. Multumesc,Merisor! >:d<

Ingrediente

Snitele din piept de pui la cuptor:

  • 650 gr. piept de pui
  • condiment pentru prepararea carnii de pui, dupa gust
  • la nevoie un plus de sare, piper
  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr. fulgi de orez usor zdrobiti
  • 3-4 linguri faina

Garnitura de legume la cuptor:

  • 1 kg cartofi
  • 350 gr. legume congelate (cu unt)
  • 3 linguri mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de susan

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece.

Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Taptam tava cu hartie de copt. Asezam cartofii in strat uniform.

Intr-un bol punem mustarul,sare si piper dupa gust, amestecam sa se imbrace legumele uniform in sos de mustar, apoi repartizam legumele peste cartofii din tava. Presaram susan si dam tava la cuptor pana capata cartofii o crusta aurie.

Pieptul de pui se taie fasii, apoi se condimenteaza si se lasa la rece 30 minute.

Tapetam o alta tava cu hartie de copt.

Scoatem carnea de la rece, batem ouale cu un praf de sare, apoi trecem fasiile de carne prin faina, apoi prin ou batut si la final prin fulgi de orez usor zdrobiti.

Asezam carnea in tava, apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc snitelele uniform pe toate partile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Postat de licurici_lra

Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel

Usturoiul se toaca si se amesteca bine cu patrunjelul tocat, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi se pune impreuna cu pieptul de pui (taiat in bucati mai mari) intr-o punga la frigider, min. o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 08:42
super reteta!
la 15.05.2016, 10:33
la 15.05.2016, 10:46
la 15.05.2016, 12:00
la 15.05.2016, 17:35
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking