Piept de pui in crusta de ierburi aromate

Postat de miha in Pui
16 Apr 2011 | 5836 vizualizari
Piept de pui in crusta de ierburi aromate

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura cimbru
  • sare si piper
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si batem usor cu ciocanul de snitele. Saram si piperam si ungem fiecare bucata de carne cu unt.

Rulam apoi cat mai strans posibil.

Ierburile aromate le punem pe o farfurie si le amestecam. Fiecare rulou il ungem cu un strat subtire de mustar, apoi il tavalim prin amestecul de ierburi. Punem intr-un vas termorezistent, turnam vinul si acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu. Dam la cuptor la foc mediu pana scade lichidul. Scoatem capacul (sau folia) si mai lasam putin, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc calde cu garnitura de piure de cartofi asezonat cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

Postat de Corina33

Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de privatelaura

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ciupercile se spala si se lasa intregi sau se taie felii. (mie imi plac intregi). Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei  masline si se rumenesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 00:01
bau!
la 17.04.2011, 00:03
Miha,nici pieptul n-arata rau deloc
e trecut de ora zero
la 17.04.2011, 00:05
Place- place
la 17.04.2011, 00:06
Gabi, m-ai speriat. Sa vii sa-mi scuipi in san.
la 17.04.2011, 00:07
Dia

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking