Ingrediente
Ingrediente Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa
- 2 piepti de pui
- zeama de lamaie
- sare
- ulei de masline
- jumate de ceapa rosie
- 250 ml vin alb Moscato d'Asti
- apa fiarta cat ajunge(vreo 3 polonici am pus eu)
- 1 lingura plina de curry
- knorr aroma de timo si rozmarin
- putina sare
- 250 gr smantana sau frisca de bucatarie
Mod de preparare
Preparare Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa
Foarte simplu:
1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie.
2.Punem o cratita joasa pe foc cu un pic de ulei de masline si incalzim.
3.Taiem piepturile de marimea 2 pe 2 cm cubulete si le asezam in cratita la rozolit,daca lasa putina zeama lasam la uscat la foc marisor.
4.Cand a prins un pic de culoare adaugam jumate de ceapa taiata foarte fin si rozolim impreuna.
5.Adaugam si un pahar plin de vin alb si asezam capacul inchis ca sa intre in pui,dam focul mai mic si dupa ce a intrat vinul in pui adaugam si putina apa fiarta.
6.Adaugam si lingura de curry si knorr cu aroma de timo si rozmarin.Lasam sa se faca cu capacul inchis.Gustam si adaugam si sarea mai la urma.
7.Dupa ce se usuca mai adaugam un pic de apa si mai lasam putin cat ne pare ca e mai bine facut si adaugam si smantana,lasam sa se usuce putin si luam de pe foc,lasam la odihnit 5 minute si intre timp se incheaga sosul.Se serveste cu paine sau ca garnitura la orez pilaf.
Pofta mare.
Poti incerca si varianta asta de Pui cu curry sau poate-ti place Curry de oua
Ce zici de un Orez cu Curry?
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|