Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
6 Noi 2015 | 2912 vizualizari
Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti

Imi place mult sa prepar pieptul de pui la cuptor deoarece ramane suculent si foarte fraged. Aseara am incercat o alta varianta alaturi de legume chinezesti trase la tigaie si orez alb simplu. Un deliciu.

Ingrediente

  • 1 piept de pui intreg (fara os)
  • sare, piper, 1 pahar de vin alb, usturoi, ulei de masline, 2 cubulete de margarina
  • cimbru proaspat
  • 1 ardei mic gras
  • 1 ceapa mica
  • concentrat de carne (demiglasse)
  • 1 punga cu mix de legume chinezesti (congelate)
  • 1 chilli
  • sos de soia
  • orez-pentru garnitura

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie in jumate  si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline , vinul alb si punem crengutele de cimbru si usturoiul zdrobit. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider cca 3-4 ore sa se marineze putin carnea. 

Scoatem carnea de la frigider si punem cate un cubulet de margarina deasupra fiecarei bucati de carne si dam la cuptorul incins la 180 grade. Lasma pana carnea e fripta-dar sa nu fie prea tare- trebuie lasata suculenta. Scoatem din cuptor si adaugam concentratul de carne demiglasse care a fost amestecat cu apa rece-1/2 pahar ). Mai dam inca 5 minute la cuptor sa se inchege putin sosul si scoatem apoi .

Legumele le punem in tigaie cu margarina si putin ulei de maslinesi le lasam pana se inmoaie bine. Aduagam sare, piper alb si un chilli picant daca ne place. Cand apa lasata de legume a scazut si legumele sunt fierte punem sos de soia dupa preferinta si mai lasam sa dea cateva clocote. 

Ca si garnitura eu am facut orez alb, simplu. (1 cana de orez calita cu putin ulei de masline si peste care am pus 2 cani de apa fierbinte-eu am pus 1 cana supa de pui si o cana de apa). 

Servim toate impreuna, alaturi de un vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pipote cu ciuperci

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pipote cu ciuperci

Ceapa se taie feliute, morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Pipotele se clatesc si se taie bucatele mai mici, la fel taiem si ciuperciile. Intr-un ceaun punem legumele la calit,...

Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de simona72

Chilli con carne

Se spala carnea, se zvanta, se taie cuburi. Se cuarata ceapa, se taie in sferturi si se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga usturoiul curatat de coaja si ardeiul iute curatat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 13:50
la 06.11.2015, 14:36
Rapid și gustos!
la 06.11.2015, 16:10
bun
la 06.11.2015, 16:20
Ce bun!
la 06.11.2015, 17:19

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking