Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Postat de momo121 in Pui
23 Iun 2016 | 3549 vizualizari
Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Un pranz rapid, atunci cand esti in pana de idei!

Ingrediente

Pentru marinada:

  • 1 caserola de 500g de bucati piept de pui
  • 2 lingurite mustar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi

Pentru Sote de ciuperci

  • 400g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1 cescuta de vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei

Optional:

  • 1/2 lingura de faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

        Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.

       Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper,  boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.

     Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!

Pentru ciuperci:

Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul. 

Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel parizian din piept de pui

Postat de RODIMUR

Snitel parizian din piept de pui

Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de mirela0911

Pulpe de pui in vin

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 16:04
Asa ceva i-ar place fiului meu!
la 23.06.2016, 17:11
la 23.06.2016, 17:25
bun bun
la 23.06.2016, 18:04
asa imi place si mie!
la 23.06.2016, 21:30
Imi place mult pieptul la grill!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking