Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Postat de momo121 in Pui
23 Iun 2016 | 3642 vizualizari
Piept de pui la grill cu ciuperci champignon

Un pranz rapid, atunci cand esti in pana de idei!

Ingrediente

Pentru marinada:

  • 1 caserola de 500g de bucati piept de pui
  • 2 lingurite mustar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi

Pentru Sote de ciuperci

  • 400g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 1 cescuta de vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei

Optional:

  • 1/2 lingura de faina
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

        Spalam bucatile de pui si le lasam sa se scurga de apa.

       Intre timp ne ocupam de marinada: Intr-un bol punem uleiul, vinul, usturoiul pisat, sare, piper,  boia dulce, oregano, busuiocul si mustarul, amestecam totul foarte bine, iar peste aceasta pasta punem bucatile de pui, amestecam putin cu mana, acoperim cu folie si dam bolul la frigider pentru 1 ora.

     Incingem o tigaie grill si punem carnea marinata, o prajim la foc mic pe ambele parti, apoi o scoatem pe o farfurie!

Pentru ciuperci:

Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le taiem felii mai grosute si le punem in tigaia incinsa cu ulei. Prajim ciupercile pana scade toata apa, noi intre timp ne ocupam de ceapa pe care o curatam si o taiem marunt. Dupa ce a scazut apa de la ciuperci, adaugam si ceapa si o calim pana se inmoaie, peste adaugam o ceasca de vin alb si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade tot vinul, iar la sfarsit potrivim de sare, piper, adaugam si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute si stingem focul. 

Optional puteti face un sos din jumatate de lingura de faina cu 50 ml lapte, se adauga peste ciuperci, dupa ce le-a scazut vinul, apoi se pun si cele 2 linguri de smantana, se mai tin 2 minute pe foc, si totul este gata! Eu am ales sa fac fara acest sos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill cu ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Postat de katty

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...

Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de ancutsa

Ciulama cu pipote şi inimi

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2016, 16:04
Asa ceva i-ar place fiului meu!
la 23.06.2016, 17:11
la 23.06.2016, 17:25
bun bun
la 23.06.2016, 18:04
asa imi place si mie!
la 23.06.2016, 21:30
Imi place mult pieptul la grill!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking