Ingrediente
- 1 piept de pui fara os (400-500 gr)
- 1 kg de cartofi
- sare,
- piper
- frunze de patrunjel
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingura sos de curry ( de buna calitate)
- 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Piptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult) si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece.
Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem dupa preferinta ( cartofii mei erau destul de maruntei si i-am taiat in doua sau i-am lasat intregi ) se aseaza intr-un vas termorezistent si se presara cu patrunjel verde tocat ( cat doriti, eu am pus 3 fire). Se scoate carnea de la rece se aseaza peste cartofi, stropim cu uleiul de masline si asezam o bucata de staniol.
Coacem in cuptorul incalzit 30 min, apoi luam folia si mai lasam 15-20 min (depinde de cuptorul fiecaruia)
Mie imi place mancarea picanta si i-am servit alaturi de ardei iute in otet si cu patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si cartofi cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|