Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi

Postat de merisor67 in Pui
14 Mai 2016 | 4941 vizualizari
Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi

Dacă este week-end ne  putem permite și un astfel de răsfăț culinar cu piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, chiar dacă este o mâncare ceva mai calorică, nu gătim în fiecare zi așa ceva, nu? De regulă sunt adepta sosurilor simple, cu roșii și ardei, dar din când în când mai fac și câte un sos alb că e așa bun de te lingi pe degete. Și servit cum se cuvine, cu mămăliguță și un pahar de vin alb, nu-ți mai trebuie nimic întreaga zi, decât poate puțin mai multă mișcare. :D  

Ingrediente

  • 750 g piept de pui dezosat
  • 100-150 g făină
  • 500 g ciuperci champignon din conservă
  • 3 căței de usturoi
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei de măsline
  • 400 g smântână
  • 200 g cremă de brânză cu castraveți
  • 50 g parmezan ras
  • 500 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de busuioc
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină.

Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline, adăugăm un cățel de usturoi strivit și frunze de busuioc rupte și rumenim fâșiile din piept de pui, întorcându-le de pe o parte pe alta. 

Când sunt bine rumenite, adăugăm ciupercile scurse bine și le amestecăm câteva minute la foc mai intens, apoi stingem totul cu vin. 

Lăsăm mâncarea să fiarbă la foc mai lent, până când se evaporă alcoolul, cam 15 minute, asezonând-o și cu o foaie de dafin, pe care o înlăturăm tot după 15 minute să nu devină amară. 

Mai presărăm si puțin cimbru, adăugăm crema de brânză și amestecăm intens până se omogenizează sosul, apoi adăugăm smântâna și de asemeni amestecăm pentru omogenizare. 

Curățăm și strivim unul sau doi căței de usturoi, în funcție de cât sunt de mari și îi adăugăm în sos.

Rupem 2-3 frunze de busuioc și le adăugăm și pe ele în sos și mai potrivim gustul cu piper.

Lăsăm sosul pe foc pentru 2-3 clocote, nu mai mult, apoi după stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și verdețurile tocate mărunt.

 

Este chiar delicioasă această rețetă de piept de pui și ciuperci în sos de brânzeturi, merită preparată din când în când.

 

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si ciuperci in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Postat de diaconta

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 20:37
am facut si eu sos de branzeturi. Absolut delicios
la 14.05.2016, 20:39
la fix am venit ,la ce imi place mie tare mult
la 14.05.2016, 20:41
Ce bunătate ai făcuuuut!
la 14.05.2016, 20:48
excelent...
la 14.05.2016, 20:54
Mie sa-mi dai portie dubla de parmezan...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking