Piept de pui sub capac de paine

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
7 Mar 2013 | 5960 vizualizari
Piept de pui sub capac de paine

Daca vreti sa va impresionati familia sau musafirii cu un preparat gustos si aspectuos, nu ezitati sa-l incercati ;)

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • - 500 gr. piept de pui;
  • - 200 gr. rosii (eu am avut congelate);
  • - 100 gr. masline;
  • - 1 catel de usturoi presat cu lama cutitului;
  • - 200 ml vin alb;
  • - 200 gr. ciuperci champignon;
  • - o mana de patrunjel verde tocat;
  • - 2 frunze de dafin;
  • - sare si piper dupa gust
  • Ce ne trebuie pentru capacul de paine:
  • - 250 gr. faina;
  • - 125 ml. apa calduta;
  • - 1/2 lingurita de zahar;
  • - 10 gr. drojdie proaspata;
  • - 1 lingura ulei de masline;
  • - un praf de sare.
  • Ce ne trebuie pentru lipirea capacului de paine:
  • - 1 lingura faina;
  • - 2 linguri apa rece.

Mod de preparare

Cum preparam carnea:

Intr-un vas de lut sau ceramic punem la calit uleiul de masline si catelul de usturoi presat cu lama cutitului. 
Taiem pieptul de pui in bucatele potrivite si le adaugam peste uleiul incins amestecand din cand in cand pana se rumenesc usor.
Adaugam vinul alb si in momentul in care acesta s-a evaporat, adaugam maslinele, rosiile taiate cubulete, ciupercile taiate felii (daca sunt mari), patrunjelul si foile de dafin, acoperim cu un capac si lasam 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Oprim focul si lasam putin sa se aceasca vasul pentru a putea pune capacul din coca.

Cum preparam capacul de paine:

Punem faina intr-un castron, adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si zahar. Punem si lingura de ulei de masline si framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Intindem cu ajutorul sucitorului o foaie (cat mai rotunda, mai mare decat diamentrul vasului in care se afla pieptul de pui).

Cum preparam "lipiciul":

Amestecam faina cu apa rece si cu ajutorul unei pensule, ungem marginile si coboram putin (vreo 2 cm) si pe lateralele vasului in care se afla pieptul de pui.

Cum aplicam capacul de paine: 

Dupa ce am uns marginea vasului cu "lipici" punem coca si presam usor pe margine astfel incat sa se lipeasca coca de vas. 
Cu o foarfeca decupam restul de coca care atarna sub marginea de 2 cm unsa cu "lipici" si facem din ea doua impletituri pentru decor.

Introducem vasul la cuptorul preincalzit la 220 grade pana cand capacul de paine se umfla usor. Atunci deschidem usa cuptorului, adaugam impletitura din coca ramasa si inchidem repede lasand aproximativ 15-20 minute pana se rumeneste frumos.

Servim preparatul alaturi de bucati rupte din "capac".

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Postat de gaby_d

Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Întâi ne ocupam de pieptul de pui. Îl porţionam în bucăţi  de 1,5-2 cm grosime, îl batem uşor cu ciocanul de carne, condimentăm cu sare şi piper şi-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 06:46
Ce minunăţie! Şi partea frumoasă e că nu poţi şti ce se ascunde acolo, ce bunătate. Bravo Patricia!
la 07.03.2013, 07:00
Multumesc
la 07.03.2013, 07:30
la 07.03.2013, 07:41
la 07.03.2013, 07:54

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking