Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure

Postat de papabundetot in Pui
14 Iun 2013 | 3001 vizualizari
Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure

Cateodata am atatea idei incat nu stiu ce sa fac mai intai si altadata…parca oricat as vrea nu vin ideile alea pe care eu le astept…asa a fost si dumineca,cand aveam in frigider cumparat de sambata o frumusete de baby spanac si nu prea am avut inspiratie ce si cum sa fac cu el pentru a-l pune in evidenta a fost bine pana la urma ce sa zic…preparatul final a fost apreciat si mancat dar sunt sigura ca se putea si mai bine de atat …poate data viitoare.

Ingrediente

  • 1 piept maaare de pui
  • 125 gr baby spanac
  • sos soia,
  • ienibahar,curry
  • 1 catel usturoi
  • ghimbir 2 cm radacina
  • o caserola mica de ciuperci
  • seminte de susan,
  • alune de padure maruntite

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am feliat in felii mai subtirele si le-am batut putin cu ciocanul de carne pentru a le face mai mari,le-am marinat apoi cu sos soia,curry,ienibahar si le-am lasat cam 25-30 minute la marinat.

Intre timp am curatat un catel de usturoi,l-am tocat marunt si l-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si l-am sotat cam 2-3 minute pana cand s-a inmuiat. L-am luat deoparte si l-am lasat sa se raceasca.

Ciupercile le-am taiat bucatele mici,ghimbirul l-am tocat foarte marunt, l-am pus in ulei de masline pe foc pentru a-si elibera aroma,am adaugat apoi ciupercile,sos de soia, foarte putin curry si le-am lasat sa isi faca de cap.

Cand ciupercile s-au inmuiat am adaugat o mana generoasa de susan si una de alune de padure maruntite,am mai amestecat sa se combine aromele si…gata. Intre timp puiul s-a marinat si el,am luat fiecare felie de piept,am pus pe ea spanac sotat ,am rulat si am pus rulourile astfel obtinute in tigaia incinsa cu putin ulei.

Pentru ca sa nu leg rulourile le-am asezat in tigaie cu “imbinarea ” in jos ca sa zic asa pentru a se suda prin prajire si ca sa nu se desfaca. Pentru ca mai ramasese si putin sos de mango de la muschiul de porc am servit si la pui si s-a potrivit de minune. O reteta usoara, de vara care in ciuda aparentelor se face foarte usor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Retete similare

Mancare aromata cu vinete si pui

Postat de licurici_lra

Mancare aromata cu vinete si pui

Vinetele se taie rondele, se ung cu ulei de susan si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins si se lasa 2-3 min pe fiecare parte. Pieptul de pui se taie fasii, se...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu castane

Postat de andaoana

Pulpe de pui cu castane

Carnea am spalat-o in  apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir  si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 20:47
la 15.06.2013, 18:12

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking