Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci

Postat de Bunica in Pui
16 Feb 2014 | 3910 vizualizari
Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci

Ieri am achizitionat un vas din Metro.Si cum era firesc trebuia probat:)))Asa ca astazi am trecut la treaba.Este foarte bun pentru mine ,care gatesc putin;)

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 140 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • o lingura zahar
  • 1 lingura suc de rosii
  • 100 ml. vin
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)

Mod de preparare

Pentru inceput se face marinata din:cimbru,busuioc,oregano,sare ,piper ,zahar si 50 ml.vin.

Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se patrunda aromele.

Ceapa curatata ,spalat si taiata julien si pine la calit  cu o lingura de ulei.

Cand ceapa este translucida se toarna marinata amestecand repede.

Se caleste pana cand scade zeama.

Lasa ceapa la racit.
Ciupercile scoase din cutie se pun la scurs.

Luam un vas de ceramica si il ungem cu o lingura ulei de masline.

Pieptul de pui spalat se feliaza cat mai subtire.

Fiecare bucata de piept se condimenteaza cu Baza Mirodenia.

Intindem o bucata de piept de pui,punem pe ea o lingurita de ceapa si una de ciuperci.

Rulam cat mai strans si-l punem in vas.

Procedam la fel pana terminam carnea.

Deasupra se penr sucul de rosii si 50 ml. vin (ramas)

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pana se rumeneste .

Se serveste cu garnitura dorita.Eu l-am servit cu cus cus.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ceapa caramelizata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Postat de Bucataras

Pui cu sos de rosii, spanac si parmezan

Pune la topit untul intr-o tigaie mare.   Condimenteaza cu sare, piper si oregano pulpele de pui, apoi pune-le in tigaie si gateste-le cam 5 minute pe fecare parte, la foc mediu....

Citeste continuarea

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Postat de gurita_ta2005

Snitele de pui in crusta de pesmet si susan

Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte. Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 14:34
wow ce buna trebuie sa fie ! tare imi plac ingredientele
la 16.02.2014, 14:37
Ce bunatate de mancare ai facut Buni
la 16.02.2014, 14:50
Mmmmm, Buni...
la 16.02.2014, 14:58
Ce bine arata, Buni!
la 16.02.2014, 15:01

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking