Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Postat de mirela0911 in Pui
12 Feb 2017 | 5218 vizualizari
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Un pranz usor si delicios!

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui, mare
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 felii sunca
  • 50 g cascaval Delaco
  • 1 lg masline negre feliate
  • verdeturi de Provence Kotanyi
  • 3-4 lg ulei

Pt. sufleu:

  • 800 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval Delaco
  • unt pt uns formele

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Albusurile se bat separat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia de cartofi.

Se iau formele de ramekin si se ung bine cu unt. Se umplu cu aceasta compozitie si se lasa deoparte. 

In tot acest timp, ne ocupam si de carne.

Pieptul de pui se taie fasii potrivite ca pentru snitele, 4 bucati. Se bat usor, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putina boia. Cascavalul se taie felii subtiri. Pe o parte a bucatii de carne, se pune felia de sunca, cascavalul si maslinele. Se acopera cu cealalta parte, eventual se prind cu scobitori pentru a nu se desface in timpul coacerii. Intr-o tava de yena, se pune uleiul si se asaza bucatile de carne, se presara deasupra verdeturi de provence.

Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade C. Se introduc, atat carnea cat si cartofii deodata. Carnea se mai intoarce si pe partea cealalta, eventual, se poate adauga putina supa de legume sau apa. 

Cand sunt rumenite frumos, atat carnea cat si cartofii, se scot din cuptor si se servesc

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Postat de RODIMUR

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate...

Citeste continuarea

Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

Postat de mihaelar63

Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2017, 16:00
Ce bine arata!
la 12.02.2017, 16:04
foarte fain!
la 12.02.2017, 16:06
deicios
la 12.02.2017, 16:07
la 12.02.2017, 16:27
Adica sa suflam in pui ca sa intre-n gura?

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking