Ingrediente
- un piept de rata marinat in arome picante
- putin ulei de rapita sau arahide ( o lingura)
- un fir de ulei de susan
- sos yakitori
- o lingurita sos mediu de soia
- putina miere
- otet de orez
- seminte de susan neprajite
Mod de preparare
Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati cu orice alte legume doriti sua cu orez si paste chinezesti merge la fel de bine.
Pieptul de rata se lasa la marinat peste noapte cu putin vin, pasta de ardei iute , piper macinat mai mare, si pensulat cu ulei de susan.
Intr-un wok bine incins se pune o lingura de ulei de rapita sau arahide ( care rezista la arderi ridicate ) si se adauga pieptul de rata taiat fasii . SE lasa sa se faca la foc mediu spre mare pret de un minut maxim un minut si jumatate nu mai mult, trebuie sa ramana roz la mijloc ca sa fie moale. Se adauga apoi putin otet de orez ca sa deglasam, putina miere, sos soia si teriyaki ' cam o lingura ) , se adauga un fir de ulei de susan si dupa ce am omogenizat si imbracat bine bucatile de piept de rata in sos le scoatem si le punem la pastram la cald. In sosul ramas se adauga legumele fierte in aburi 2 minute si se imbraca in sos si ele si se lasa sa se faca la foc mediu 2 minute maxim sa ramana crocante.
Se aseaza totul pe un platou si se adauga seminte de susan si ierburi aromate daca doriti, gen coriandru sau cepsoara . Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|