Ingrediente
- Curry,
- sos de soia,
- chilli,
- 1 catel de usturoi zdrobit si
- am lasat carnea sa stea o vreme in acest bait sa ii spun asa…cam 2-3 ore la frigider.
Mod de preparare
Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii la tv….adica semifacuta si cu sangele curgand din ea…eu o gatesc complet indiferent ce carne este…dar cine doreste o poate gati mai putin decat mine.Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti,am luat rata de pe foc,am asezat-o intr-o tava de cuptor,in care am adaugat si grasimea care s-a scurs de la ea,am facut un amestec de miere de albine si sos de soia,am tavalit rata prin acest amestec si am bagat-o la cuptor. Am tinut-o cam o ora la cuptor,dar din 10 in 10 minute,o scoteam si cu o pensula o ungeam cu amestecul acesta de miere cu soia…de asta s-a bronzat atat de frumos
Se poate servi alaturi de o salata sau orice altceva doriti…eu am mancat-o cu paste.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|