Piept de rata caramelizat la cuptor

Postat de papabundetot in Rata
16 Iun 2013 | 12653 vizualizari
Piept de rata caramelizat la cuptor

Nu sunt eu o mare iubitoare de carne,dar daca imi spui cuvantul RATA ….deja lucrurile se schimba si papilele mele gustative incep sa o ia razna si nu mai am liniste cu ele pana cand nu le dau…rata:). Am avut initial o rata intreaga dar pentru ca in familia mea numai eu mananc aceasta minuntata pasare,am portionat-o si in felul asta ma rasfat de mai multe ori . acum a venit randul pieptului de rata asa ca m-am gandit sa il fac cat mai apetisant si sa ma bucur de el. L-am taiat in 2 buc si partea cu pielita am crestat-o cu un cutit bine ascutit (numai pielea fara a atinge si carnea),am condimentat-o apoi cu:

Ingrediente

  • Curry,
  • sos de soia,
  • chilli,
  • 1 catel de usturoi zdrobit si
  • am lasat carnea sa stea o vreme in acest bait sa ii spun asa…cam 2-3 ore la frigider.

Mod de preparare

Dupa asta am luat o tigaie pe care am incins-o pe foc (fara ulei sau altceva,doar tigaia,rata va lasa destula grasime),am asezat rata cu pielea in jos si am lasat-o la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte. Precizez de la inceput ca eu nu mananc rata si nici o alta carne cum ne invata bucatarii la tv….adica semifacuta si cu sangele curgand din ea…eu o gatesc complet indiferent ce carne este…dar cine doreste o poate gati mai putin decat mine.Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti,am luat rata de pe foc,am asezat-o intr-o tava de cuptor,in care am adaugat si grasimea care s-a scurs de la ea,am facut un amestec de miere de albine si sos de soia,am tavalit rata prin acest amestec si am bagat-o la cuptor. Am tinut-o cam o ora la cuptor,dar din 10 in 10 minute,o scoteam si cu o pensula o ungeam cu amestecul acesta de miere cu soia…de asta s-a bronzat atat de frumos 

Se poate servi alaturi de o salata sau orice altceva doriti…eu am mancat-o cu paste.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Postat de panacris

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un...

Citeste continuarea

Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Postat de mirela0911

Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2013, 08:33
la 17.06.2013, 14:06
Cred ca-i tare buna rata asta. N-am mancat niciodata caramelizata.
la 17.06.2013, 14:46
pfffff Sim0na...e o nebunie,eu cel putin nu ma omor cu carnea in general dar rata....as manca non stop
la 05.02.2014, 13:48
la 05.02.2014, 13:49
De pus la favorite

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking