Ingrediente
- 1 rata
- 1 portocala
- 1 pahar de vin alb demisec
- sos de soia
- maghiran
- sare
- piper
- 1 varza tocata
- 1 legatura marar
- un praf de boia de ardei
- suc de rosii
Mod de preparare
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de 1 ora si jumatate, avand grija din cand in cand sa o ung cu zeama care s-a format in vas. Datorita grasimii de sub piele rata ramane frageda si suculenta, in timp ce pielea e rumenita bine.
Varza am tocat-o, am framantat-o cu sare, am adaugat piperul macinat, mararul tocat, boia si ulei si am dat-o la cuptor si pe ea.
E una din cele mai savuroase mancaruri pe care le-am...mancat vreodata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|