Rata pe varza la cuptor in vas de lut

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
30 Mai 2011 | 35347 vizualizari
Rata pe varza la cuptor in vas de lut

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 verze murate
  • 2-3 rosii
  • o cana cu bulion
  • ulei de masline
  • cimbru uscat
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam rata , o spalam si apoi o transam.Facem un amestec cu ulei de masline, sare,piper, boia, cimbru si ungem bine fiecare bucata de carne in parte apoi dam la frigider si tinem circa 1 ora la rece.

Daca varza murata este prea acra si prea sarata o tinem cateva ore(2-3 ) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem bine varza de apa si apoi o taiem fideluta.Asezam pe fundul vasului de lut( pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min) jumatate din cantitatea de varza taiata.Peste varza asezam o parte din carnea de rata transata si apoi restul de  varza .Desfacem bulionul in apa rece si turnam in oala.Adaugam rosiile decojite si date prin razatoare,cimbru uscat,foi de dafin si  boabe de piper .Deasupra asezam restul de carne si dam la cuptor.Din cand in cand scoatem vasul si rasucim dreapta-stanga fara a folosi lingura pentru amestecare.

Este bine sa nu incalzim cuptorul decat in momentul in care introducem oala in el, astfel incat sa se incalzeasca treptat odata cu vasul.Tinem la cuptor pana cand scade bine iar atat carnea cat si varza sunt bine facute.

Servim calda cu mamaliguta.

Eu am avut o rata cumparata  tare frumoasa, grasa si frageda .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza la cuptor in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rata pe varza

Postat de Irina

Rata pe varza

Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 19:42
bulanu' ala e al meu nu cred ca e o nebunie la vasul de lut
la 30.05.2011, 19:53
Miti, bulanu 'este al tau .......restul sa manance mamaliga
la 30.05.2011, 20:02
le las si din patrunjel,ca parca nici varza nu ma-ndur
la 30.05.2011, 20:03
din auzite cica e o mancare delicioasa
la 30.05.2011, 20:05
daaaaaaaaaa, foarte buna Rocsi..............

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking