Piept de rata la cuptor

Postat de sufletista in Rata
17 Oct 2013 | 14392 vizualizari
Piept de rata la cuptor

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim.

Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga.

Intr-o tigaie rece adaugam pieptul de rata cu pielea in jos,lasam sa se prajeasca pe ambele parti la foc mic.

Daca observam ca este prea multa grasime scurgem grasimea intr-un vas.

Cand s-a rumenit frumos il asezam cu pielea in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 10 min la foc mediu.

Lasam sa se raceasca 10 min inainte sa il taiem.

 Noi am servit cu orez prajit

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rata cu cartofi la cuptor

Postat de mihaelar63

Rata cu cartofi la cuptor

Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate . Curatati cartofii si taiati rondele . Se incinge o tigaie antiaderenta . Cand tigaia este...

Citeste continuarea

Rata la cuptor

Postat de Moni_alex

Rata la cuptor

Am spalat bine carnea de rata si am sters-o cu hartie absorbanta. Am crestat usor pielea de pe carne, am asezat carnea intr-o farfurie si am stropit-o cu zeama stoarsa de la lamaia taiata in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 17:37
Carnea de raţă deja este delicatesă. Bun!
la 17.10.2013, 17:45
super
la 17.10.2013, 17:47
la 17.10.2013, 17:49
ce bunatate
la 17.10.2013, 17:52

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking