Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime.
Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori.
Cand este bine rumenit, scadeti focul si aruncati grasimea lasata.
Lasati-l inca 4 minute, intorcandu-l din cand in cand.
Puneti sare si piper la sfarsit, cand este gatit.
Scoateti si lasati-l deoparte la cald.
Spalati ciresele si scoateti simburii.
Puneti la incalzit uleiul intr-o tigaie.
Sotati ciresele 2 - 3 minute.
Puneti zaharul deasupra, amestecati si gatiti inca 2 - 3 minute.
Scoateti ciresele si dati-le deoparte.
In aceeasi tigaie, puneti otetul balsamic si vinul rosu.
Lasati sa fiarba si sa reduca cateva minute. Adaugati zeama de pui.
Reduceti timp de 10 minute si cand este legat, adaugati untul si amestecati cu un tel.
Introduceti ciresele si amestecati-le bine in sosul obtinut.
Taiati pieptul de rata in felii.
Asezati intr-o farfurie carnea in forma de evantai, decorati cu ciresele si puneti sos deasupra.
Serviti imediat simplu sau cu legume verzi.