Piept de rata cu pepene galben

Postat de ctlina in Rata
7 Oct 2018 | 2885 vizualizari
Piept de rata cu pepene galben

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructele dulci. Dupa reteta Piept de rață cu cireșe, vă propun o alta combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative. Am ales o carne de rata tip piept-muschiulet fara piele si grasime, taiata fileuri subtiri si am asezonat-o cu piper de Sichuan si sare neagra de Hawaï. Pepenele l-am parfumat cu anis stelat si gatit in unt sarat cu miere. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/piept-de-rata-cu-pepene-galben.html

Ingrediente

  • 200 g piept de rata fara grasime
  • 1/2 pepene galben (melon)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 40 g de unt demi sarat
  • 1/4 de ardei rosu
  • 1/2 lingurita piper de Sichuan
  • 1/2 lingurita de sare neagra de Hawaï
  • 1 anason stelat (badian)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de sos pentru gratar sau ketchup

Mod de preparare

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele.

Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile.

Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de Hawaï si ungeti-o cu sos.

Intr-o tigaie reveniti carnea pe ambele parti in 20g de unt sarat- 4 minute pe fiecare parte.

In acelasi timp in alta tigaie reveniti pepenele in 20g de unt sarat cu anasonul stelat.

Puneti piper de Sichuan si sare de Hawaï si ardeiul rosu taiat bucatele. Reveniti 3 minute, puneti mierea si zeama de lamaie si lasati inca 2-3 minute.

Puteti scoate pepenele si reduce sosul.

In fiecare farfurie puneti carnea si pepenele si arozati cu sosul redus.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Postat de panacris

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...

Citeste continuarea

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Postat de AlexTeacher

Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

  Faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa); Asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2018, 18:02
la 07.10.2018, 18:07
la 07.10.2018, 18:23
Un preparat deosebit!
la 07.10.2018, 18:27
la 07.10.2018, 18:32
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking