Piept de rata cu portocale si spanac

Postat de mihaelar63 in Rata
15 Apr 2019 | 2749 vizualizari
Piept de rata cu portocale si spanac

 Sotului meu ii place foarte mult rata. In copilarie aveau rate multe in curte. I-am facut o surpriza preparandu-i piept de rata. Sincer, pe cat de uratica era cruda, pe atat de rumena si cu miros imbietor s-a facut la preparare :D

Ingrediente

  • 1 piept rata -250 gr
  • 1 portocala
  • 2 maini spanac verde
  • 1/4 lingurita usturoi granulat uscat
  • fulgi de chilli
  • pudra de nucsoara
  • sare

Mod de preparare

  1. Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea .
  2. Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .
  3. Lasati cam o ora sa se marineze .
  4. Se  incalzeste cuptorul .
  5. Pieptul de rata se pune cu pielea in jos intr-o tigaie rece si se pune la foc .
  6. Din momentul in care incepe sa sfarie pielea ,cam dupa 5 minute se intoarce.
  7. Se verifica daca pielea s-a rumenit si este frumos  rumenuta-crocanta .
  8. Se eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .
  9. Dupa ce s-a prajit cateva minute si pe ceialalta parte se transfera bucata de carne intr-o tavita la cuptorul deja incalzit .
  10. Lasati la 200 grade Celsius cam 10 minute .
  11. Eu am verificat prin apasare sa nu se intareasca carnea prea tare .
  12. Intre timp spalati spanacul verde .
  13. Se scoate pieptul de rata de la cuptor si se lasa sa se odihneasca putin.
  14. Daca se va felia imediat se pierd e suculenta din interior .
  15. Se transfera rapid grasimea ramasa in tigaie si se soteaza spanacul .
  16. Spanacul  se sareaza usor si se condienteaza cu nucsoara si usturoi granulat . Amestecati .
  17. Dupa ce a stat cateva minute se feliaza si ramne carnea suculenta , usor roze .
  18. Toate aceste operatiuni trebuie sa se deruleze fluent ca preparatul final sa fie servit cald .
  19. La servire decorati pieptul de rata feliat si spanacul cu rondele de portocala .
  20. Pentru ca ne place picant am mai rasnit pe deasupra fulgi de chilli .

         Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata caramelizat

Postat de Sylvia

Piept de rata caramelizat

Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o  :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Postat de panacris

Pastrama din piept de rata a la Mihaela

Se prepară lichidul pentru marinare, în cca. 350 ml apă se pune sare și rozmarinul, se pune la fiert, la foc mic cât să se dizolve sarea. Pieptul de rață se pune într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2019, 00:03
bun bun
la 16.04.2019, 06:53
Nu cred că am mâncat de trei ori viață (poate nici atât!) în viața mea, dar îmi place ceea ce văd în farfurioara ta...! Arată frumos!
la 16.04.2019, 08:07
Foarte, foarte bun!
la 16.04.2019, 08:19
Oooo, ce bine arata!
la 16.04.2019, 08:47
Îmi place mult! Din fericire, cineva drag din familie ne răsfață cu așa ceva!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking