Piept de rata in vid

Postat de Brindusa in Rata
9 Feb 2011 | 10787 vizualizari
Piept de rata in vid

Friptura aceasta este spectaculoasa nu neaparat prin ingredientele folosite, cat prin modul de preparare care este mai mult decat ingenios. Este pentru prima oara cand aud de asa ceva. L-am aflat de la un prieten de pe internet, Jack din Germania. Metoda de gatit Sous Vide (in traducere libera: In Vid) presupune ca alimentul sa nu fie in contact cu aerul, si sa fie gatit la temperaturi foarte mici pentru o perioada lunga de timp. Scopul e ca sa se pastreze integritatea ingredientelor. Aparatura necesara este foarte scumpa, dar aici nu folosesti decat cuptorul si folie de plastic.

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • sare roz de Hmalaya (sau de care ai)
  • piper negru cu lamaie (sau doar piper)
  • rozmarin praf
  • Poti folosi si alte condimente, dupa plac

Mod de preparare

Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele

Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider

A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult! 

Infasoara pieptul de rata in folie de plastic, ermetic. Daca e nevoie infasoara-l de multe ori in folie.

Pune carnea intr-o tava in cuptor si lasa in jur de 8 ore. Temperatura cuptorului nu trebuie crescuta, ca sa nu se topeasca folia. In felul asta carnea se face in suc propriu.

Se scoate carnea cu grija din folie, pentru ca e fierbinte si are multa grasime.

Daca servesti pieptul de rata a doua zi, inainte incalzeste-l putin folosind numai incalzitorul de sus, pentru ca pielea sa capete o nuanta aramie.

Serveste cu garnitura de cartofi si salata verde

Modul acesta de preparare difera de friptura facuta in punga, pentru ca acolo carnea se face la aburi, pe cand aici se face in suc propriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata in vid" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de rata confiata si varza calita

Postat de AlexTeacher

Pulpa de rata confiata si varza calita

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...

Citeste continuarea

Varza cu carne de gasca

Postat de Dya

Varza cu carne de gasca

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2011, 19:21
la 09.02.2011, 19:32
foarte interesant acest mod de prepararii a carnii
la 09.02.2011, 19:34
Extraordinar arata si excelent modul de -l prepara
la 09.02.2011, 19:45
Foarte interesant..in vid..cred ca e si mai aromat si mai gustos
la 09.02.2011, 19:51
Minunat arata!!!
Noroc ca nu mi-e foame

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking