Ingrediente
- Ingrediente pentru coji:
- -3 oua
- -150 g zahar
- -200 ml ulei
- -1 praf de copt
- -1 plic zahar vanilat
- -coaja si zeama unei lamai
- -500 g faina
- Crema:
- - 300 ml smantana pentru frisca
- - 200 g ciocolata (amaruie+lapte)
- - esenta de rom
- - 5 linguri de nuci macinate sau doar zdrobite
- -miezul scobit de la coji
- Decor:
- -colorant galben si rosu diluat in apa
- -zahar tos
- -frunzulite verzi
Mod de preparare
Intr-un bol mai incapator se pun ouale, zaharul, uleiul sizaharul vanilat si se bat cu mixerul . Se adauga apoi coaja si zeama de lamaie si in final lasand mixerul deoparte, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o spatula sau cu o lingura la inceput, apoi se framanta cu mana pana rezulta un aluat nelipicios. Din acest aluat se formeaza bilute de marimea unor nuci si se pun in tava pe hartie de copt. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, la foc mic. Ele trebuie sa ramana albe la suprafata si aurii dedesubt. Se lasa sa se raceasca de tot apoi cu un cutitat ascutit se scobesc,
Pentru crema, se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca. Se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in frigider 2 ore, dupa care se bate cu mixerul. Se adauga esenta de rom, nucile prajite si macinate, miezul scobit al cojilor. Trebuie sa rezulte o crema mai tare.
Fiecare coaja se umple cu crema, apoi se lipesc cate doua. Atentie, sunt destul de fragile. Se dau apoi prin colorant galben, colorant rosu si prin zahar tos. Se pun pe o tava sa se zvante putin, apoi se pot pastra in cutii de tabla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|