Ingrediente
- 300 grame de orez
- 5 ardei capia copți (de la congelator)
- 1 legătură de ceapă verde
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Ardeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare.
Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele și se călește foarte puțin în ulei suficient și la foc mic.
Ardeii copți se taie fâșii, sau sub formă de mici dreptunghiuri.
Între timp se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert, în apă suficientă și la foc mediu. Când orezul este fiert pe jumătate, se strecoară, se clătește sub jet de apă rece, se scurge și se adaugă în vasul în care s-a călit ceapa.
Se adaugă ardeii tăiați, lichidul lăsat de ei la decongelare și 150-200 ml de apă caldă.
Se prepară pilaful la foc mic, supravegheat, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Când orezul este fiert și scăzut (nu apos) se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după care se ia vasul de pe foc și pilaful se poate servi, ca atare, sau ca garnitură, cu o porție de carne și cu o salată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ardei copti si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|