Pilaf cu masline

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
2 Dec 2018 | 3455 vizualizari
Pilaf cu masline

Aveam o colegă de cancelarie care făcea foarte des pilaf cu măsline. Nu am întrebat-o niciodată de ce, nici cum îl face, dar am găsit într-o zi o rețetă, care nu înseamnă doar orez amestecat cu măsline, așa că am făcut-o de îndată. Mi-a lăsat o foarte bună impresie... Preparatul poate fi servit ca garnitură, sau ca o cină gustoasă, de post cu o salată alături.

Ingrediente

  • 250 grame de orez cu bob rotund
  • 2 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • 100 grame de măsline (fără sâmburi și tăiate)
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță încărcată de boia de ardei dulce
  • 1 frunză de dafin
  • Pentru decor:
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se spală orezul foarte bine și se pune la fiert cu apă suficientă și o frunză de dafin, la foc mic, timp de 15-20 de minute. Atenție să nu se prindă de fundul cratiței, când scade apa. Când orezul e fiert, se acoperă cratița cu un capac și se lasă puțin, să se înăbușe.

Între timp se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se adaugă boiaua de ardei, se amestecă și apoi se adaugă și măslinele fără sâmburi. După 2 minute, se adaugă o căniță de la cafea, cu apă și se lasă sosul la scăzut, pe foc mic.

Se pune orezul într-un vas termorezistent, uns cu ulei în prealabil, se toarnă deasupra sosul cu măsline, se condimentează cu sare și piper, se adaugă și măslinele tăiate, se amestecă ușor, ca să se uniformizeze și se dă la cuptor, pentru 15-20 de minute, la foc mediu.

Se servește cald, după ce s-a turnat deasupra o lingură de ulei de măsline și s-a presărat pătrunjel verde tocat (sau mărar, după preferință).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf cu praz si masline

Postat de panacris

Pilaf cu praz si masline

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Postat de simona72

Pilaf de orez cu pui la cuptor

Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2018, 17:48
la 02.12.2018, 18:06
Cu masline nu am incercat!
la 02.12.2018, 18:16
Mirela, am scris în introducere și eu am fost cam reticentă la început, dar după ce am găsit această rețetă, am preparat-o și mi-a plăcut...!
la 02.12.2018, 18:44
la 02.12.2018, 19:21
Abetina,

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking