Pilaf de orez cu ciuperci

Postat de burdulea56 in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2010 | 6632 vizualizari
Pilaf de orez cu ciuperci

Acest pilaf se poate consuma ca atare sau langa preparate de carne, se gateste destul de usor si repede.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete,
  • 50 ml ulei,
  • 1 cana de orez (cam 200-250 g),
  • 4-5 morcovi noi,
  • 2 radacini patrunjel,
  • 2 cepe verzi,
  • 1 rosie,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 legatura marar verde,
  • 1 ardei gras verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • vegeta,
  • 2 lingurite boia,
  • piper.

Mod de preparare

Am inceput cu orezul pe care l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat. In timp ce fierbe orezul, intr-un cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si imediat ciupercile (curatate, spalate, taiate bucati), dupa care morcovii si radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite (eu le-am razuit pe razatoarea cu gauri mari), rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit, amestecand mereu. Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul. Se serveste cu salata de cruditati. Eu am preferat simplu, iar restul familiei a servit cu carnati de pasare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Pilaf cu pui si legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Pilaf cu pui si legume la slow cooker Crock-Pot

Eu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele. Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert. Orezul se spala bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 20:12
ce frumooos!!!!! Nadina e mamica noastra la floricele
la 04.07.2010, 20:18
Foarte bun si foarte aspectuos!
la 04.07.2010, 22:46
asa impodobit ti se deschide pofta imediat !
la 05.07.2010, 00:02
Pot primi macar trandafirul,daca pilaf nu mai ai?
la 05.07.2010, 00:53
super arata precis si gustos

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking