Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~

Postat de Retetegg in Mancaruri de post
30 Mar 2011 | 13541 vizualizari
Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~

M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)

Ingrediente

  • 400 gr orez,
  • 1 cutie cu ciuperci taiate,
  • 6 linguri pasta de tomate,
  • 1/2 ardei rosu taiat cuburi mici,
  • 2 morcovi tocati marunt,
  • 1 ceapa tocata marunt,
  • 1 foaie de dafin,
  • 3-4 boabe de piper,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • oregano,
  • cimbru,
  • 1 cub concentrat de legume,
  • patrunjel verde,
  • 3 linguri de ulei,
  • sare

Mod de preparare

Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.

Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.

Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.

Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.

Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.

Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.

Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Zacusca de dovlecei cu hribi

Postat de Ksenya

Zacusca de dovlecei cu hribi

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin...

Citeste continuarea

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Postat de diaconta

Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii. Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt. Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2011, 11:45
Felicitari arata grozav...si la cat mai muuuulte retete
la 30.03.2011, 11:46
merci Ruxy
la 30.03.2011, 11:47
la 30.03.2011, 11:48
la 30.03.2011, 12:00
bunnnnn

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking