Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
29 Noi 2015 | 8234 vizualizari
Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

mancare de post

Ingrediente

  • partea verde de la un fir de praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • verdeata proaspat tocata

Mod de preparare

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.

Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la sotat impreuna cu ardeiul in ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, punem orezul, turnam 1 cana apa calduta si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Adaugam si a doua cana cu apa, amestecam, lasam pana scade apa si orezul incepe se se umfle, apoi o adaugam si pe a treia.

Dupa ce pilaful s-a legat oprim focul, presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim cu ciuperci pleurotus prajite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu nuci si seminte

Postat de simona72

Sarmale cu nuci si seminte

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa...

Citeste continuarea

Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras

Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 18:31
Foarte bun asa pilaful!
la 29.11.2015, 18:34
Fix pe gustul meu!
la 29.11.2015, 18:34
Ce combinatie buna
la 29.11.2015, 18:45
Ce-mi place!
la 29.11.2015, 18:58
imi place

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking