Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Postat de Pungasa_Rogue in Pui
19 Mar 2016 | 6504 vizualizari
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Pe noi ne pasioneaza sa mergem dupa ciuperci prin padure, asa ca vara si toamna, profitam de ce ne ofera natura. Ciupercutele le congelam si le folosim atunci cand vrem sa facem o mancare cu un gust mai deosebit.

Ingrediente

  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 pulpe intregi de pui
  • sare
  • 400 ml apa
  • 2 cepe
  • 1 tija de apio
  • 1 morcov
  • 200 g ciuperci de padure congelate (Boletus edulis + Amanita rubescens)
  • 300 g orez + sare + 1,2 l apa pentru fierberea acestuia
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o mana de marar tocat de la congelator
  • 1 cub de Maggi Bouillon

Mod de preparare

Pulpele se taie in jumatati, se spala, se dau cu sare si se pun la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Se acopera wok-ul cu un capac. Dupa ce a scazut apa lasata de pulpe, se adauga 100 ml de apa. Se lasa carnea sa se patrunda bine, apoi se da deoparte pe o farfurie.

Ceapa se curata de foi si se toaca.

Tija de apio se spala si se feliaza.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Ciupercile se taie in bucati mari.

Legumele si ciupercile se dau cu sare si se calesc in uleiul ramas de la pulpe. Dupa aceea, se adauga carnea si 300 ml apa si se fierb in continuare, pana cand scade apa. 

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se fierbe in 1,2 l apa cu sare, pana cand se umfla, apoi se scurge si se clateste cu apa rece.

Peste compozitia din wok se adauga o lingurita de boia de ardei dulce, orezul si mararul. Se amesteca si se mai tin la foc cateva minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Postat de AnyCostescu

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Copanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2016, 11:19
Si mie imi place in padure dupa ciuperci buna mancarica!!
la 19.03.2016, 11:31
Yamii ce bunatate!
la 19.03.2016, 11:41
vreau si eu, ca nu postesc
la 19.03.2016, 11:49
buna buna
la 19.03.2016, 12:12

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking