Pilaf de orez cu tocanita de porc

Postat de aalliinnaa07 in Porc
12 Apr 2012 | 5892 vizualizari
Pilaf de orez cu tocanita de porc

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU PILAF:
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • boia
  • apa
  • sare
  • apa
  • PENTRU TOCANITA:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 bucata mare de carne de porc(nu stiu gramajul pe care il avea)
  • usturoi
  • vegeta
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • apa
  • faina
  • bulion

Mod de preparare

PILAF:

Curatam si spalam ceapa,o taiem marunt si o punem intr-o cratita la calit.Dupa ce este calita adaugam o lingurita de boia dulce si 1 cana de orez si amestecam timp de 2 min.

Punem apa peste in functie de cum vreti sa iasa orezul tare sau moale si il lasam sa fiarba 15 min.

Dupa ce este fiert orezul punem sare dupa gust.

TOCANITA DE PORC:

Curatam ceapa,morcovu si le spalam impreuna cu ardeiul rosu.Ceapa si ardeiul le taiem marunt,iar morcovul il dam pe razatoare.

Punem ulei intr-o cratita si calim ceapa.Dupa ce e calita ceapa adaugam morcovul si ardeiul,le calim si pe ele putin impreuna cu ceapa apoi adaugam carnea taiata bucati si amestecam.Peste zarzavaturi si carne taiem marunt 3-4 catei de usturoi si punem si putin piper.

Peste toate punem 1l apa si 1 foaie de dafin.Lasam sa fiarba 30-40min.

In timp ce fierbe ne uitam sa nu scada apa,daca scade mai adaugam.

Dupa ce este fiarta carnea punem bulion(cat vrem sa fie de acrisor sosul).

Intr-o farfurie punem putina apa si adaugam 1 lingura cu varf de faina si amestecam bine sa nu fie cocoloase si adaugam peste carne sa se ingroase putin sosul,apoi punem vegeta sau sare dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita in sos de vin si pilaf de orez

Postat de trifadalia

Tocanita in sos de vin si pilaf de orez

Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu tocanita de porc

Postat de monik80

Pilaf de orez cu tocanita de porc

Pilaf: se toaca ceapa si morcovii marunt si se pun la calit in putin ulei, dupa care se adaugam 2-3 linguri pasta de ardei sau un ardei gras rosu. Orezul se spala si se adauga peste ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2012, 20:41
ce bunatate
la 12.04.2012, 21:33
bun venit
la 12.04.2012, 22:02
la 12.04.2012, 22:27
frumoasa prezentarea
la 12.04.2012, 23:01

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking