Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
10 Aug 2014 | 5431 vizualizari
Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi

o mancare delicioasa si satioasa in perioada postului

Ingrediente

  • 200 gr. seminte de mei decorticat
  • 100 gr. ciuperci pleurotus
  • 1 morcov potrivit
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei colorat
  • 1/2 dovlecel taiat cubulete
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • 1 capatana mare de usturoi+ sare+ulei= mujdei
  • 1 punga bucati de soia
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 linguri de ulei pentru prajit

Mod de preparare

Punem pentru 4-5 ore semintele de mei la hidratat in apa rece in care am adaugat si 2 linguri de otet.

Curatam legumele, le spalam si le taiem/tocam dupa preferinta.

Sotam ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cca 5 minute.

Adaugam morcovul si dovlecelul, taiate cubulete. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit sa se inmoaie legumele.

Adaugam ciupercile taiate marunt si semintele de mei hidratate, punem 1 cana cu apa rece si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand des, sa nu se lipeasca de cratita.

Fierbem pana scade apa, presaram patrunjel verde tocat, amestecam sa se intrepatrunda aromele.

Bucatile de soia se fierb in apa cu sare si piper pana se umfla, apoi se scurg bine de apa si se prajesc in tigaie in ulei pana se rumenesc. La final adaugam putin sos de soia pentru gust si culoare.

Servim pilaful de mei cu bucatele se soia prajite si neaparat cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din mei cu soia prajita si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

  -acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste  noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

Postat de Nadyne

Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata

Cum se prepara Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata: Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial. Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 09:23
Bun si inedit
la 10.08.2014, 10:04
Cred ca e bun ... nu am incercat inca
la 10.08.2014, 10:14
Interesant
la 10.08.2014, 10:19
la 10.08.2014, 10:34
gustos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking