Pilaf sarbesc

Postat de Ela68 in Mancaruri de post
9 Iul 2013 | 57937 vizualizari
Pilaf sarbesc

Aceasta mancarica ne aduce aminte tuturor de copilarie. Atat mama, cat si bunica o preparau destul de des pe timpul verii, cu legume proaspete. Rosiile aveau un gust deosebit, rezultatul fiind unul de exceptie.

Ingrediente

  • 1 ceapa ( primavara folosim ceapa verde, o legatura )
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita mirodenia
  • 1 dovlecel mediu
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 cana orez ( aprox 180 gr )
  • 4-5 rosii
  • sare, piper

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei impreuna cu Mirodenia. Morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si se adauga peste ceapa.

Dovlecelul se taie cubulete, iar areiul gras fasii. Le punem peste morcov si mai  lasam inca doua, trei minute.

Adaugam si rosiile taiate cubulete.

Apoi orezul , 550 gr apa  ( de trei ori cantitatea de orez ) si patrunjelul tocat. Potrivim de sare si adaugam piperul .Introducem la cuptor aproximativ 40 minute, timp in care mancarea va bine legata, omogena.

Se poate servi ca atare, alaturi de o salata de ardei copt sau ca si garnitura la friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sarbesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf sarbesc

Postat de Mokuska

Pilaf sarbesc

Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust.  Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt. Calim putin ceapa,...

Citeste continuarea

Pui copt cu pilaf sârbesc

Postat de madi_marin

Pui copt cu pilaf sârbesc

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2013, 16:21
tare bun si noua ne place
la 09.07.2013, 16:25
Ce bun este asa cu multe legume!
la 09.07.2013, 16:26
Imi place,mai ales acum cand sunt legumele proaspete...
la 09.07.2013, 16:42
Tare-mi mai place su prezentarea-ai pe masuta!
la 09.07.2013, 16:46
Ce prezentare !!! Bravo

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking