500 gr carne tocata, fie porc, vita si pui sau amestec
1 ou
2 cepe
sare, piper
Mod de preparare
Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min.
Umplutura: se amesteca toate componentele de mai sus (ceapa sa fie fin tocata).
Dupa ce s-a odihnit aluatul impartim in 4 si intindem foi subtiri. Acasa am o ustenila speciala care da forma pilimenelor, insa daca nu aveti se poate face la fel de bine forma cu un pahar sau taind patratele de 5 cm. Se pune carne pe mijloc si se lipeste. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun pilimenile si se lasa sa fiarba intre 7 -10 min. de preferinta sa gustati una.
Ca sos, se manaca fie cu smantana fie cu unt sau simplu cu otet.
Reteta video de pe youtube
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilimeni" nu uita sa-i faci un review.
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt.
Costita afumata de porc se...
Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici.
Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore.
Intr-un bol amestecam...
la 30.05.2009, 16:01 nu putem sa le lasam la racit si apoi perpelite putin....dar stai ca am o idee!sa vedem daca merge,sunt foarte aspectuase.si alt sos....hai ca am plecat cu sorcova.sunt esteticede efect!
la 30.05.2009, 17:29 nu stiu dar daca faci si iti ies sa imi zici
la 30.05.2009, 22:18 Io nu ma bag! E prea complicat pentru mine!
Felicitari Luminita! Foarte bine arata.
la 30.05.2009, 23:11 in bucataria ruseasca, e greu de stapinit o reteta traditionala, daca n-ai fost acolo s-o inveti!
Ma mai gindesc daca s-o pun pe site, dar pina una alta vreau sa fac o corectie la denumire: PILMENII... e denumirea corecta!!!
Sory!
la 30.05.2009, 23:14 Gresit si modul cum se serveste!