Pilimeni

Postat de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne
30 Mai 2009 | 14825 vizualizari
Pilimeni

Este o reteta traditonala ruseasca.

Ingrediente

        Aluat:
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa rece
        Umplutura:
  • 500 gr carne tocata, fie porc, vita si pui sau amestec
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • sare, piper

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca toate componentele de mai sus si se face un aluat vartos, se framanta ~15 min ,ca sa iasa elastic. Se lasa sa se odihnesca 30 min.

Umplutura: se amesteca toate componentele de mai sus (ceapa sa fie fin tocata).

Dupa ce s-a odihnit aluatul impartim in 4 si intindem foi subtiri. Acasa am o ustenila speciala care da forma pilimenelor, insa daca nu aveti se poate face la fel de bine forma cu un pahar sau taind patratele de 5 cm. Se pune carne pe mijloc si se lipeste. Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se pun pilimenile si se lasa sa fiarba intre 7 -10 min. de preferinta sa gustati una.

Ca sos, se manaca fie cu smantana fie cu unt sau simplu cu otet.

Reteta video de pe youtube

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilimeni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2009, 16:01
nu putem sa le lasam la racit si apoi perpelite putin....dar stai ca am o idee!sa vedem daca merge,sunt foarte aspectuase.si alt sos....hai ca am plecat cu sorcova.sunt esteticede efect!
la 30.05.2009, 17:29
nu stiu dar daca faci si iti ies sa imi zici
la 30.05.2009, 22:18
Io nu ma bag! E prea complicat pentru mine!

Felicitari Luminita! Foarte bine arata.
la 30.05.2009, 23:11
in bucataria ruseasca, e greu de stapinit o reteta traditionala, daca n-ai fost acolo s-o inveti!
Ma mai gindesc daca s-o pun pe site, dar pina una alta vreau sa fac o corectie la denumire: PILMENII... e denumirea corecta!!!
Sory!
la 30.05.2009, 23:14
Gresit si modul cum se serveste!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking