Ingrediente
- 300 ml apa
- 25 g drojdie de bere proaspata
- praf de sare
- faina cat cuprinde
- 500 g fasole fiarta
- zahar
- vanilie
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut.
Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa rezulte elastic.
Lasam la crescut intr-un loc cald cam o ora,pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:Intr-un castron punem fasole fiarta si o facem piure cu furculita.Adaugam zahar dupa gust si niste vanilie.
Cand aluatul e bine crescut,il punem pe masa de lucru ,il framantam putin si facem un cilidru ca un salam :).taiem bucatele de 5 cm si fiecare bucatica o intindem cu sucitorul;dam forma rotunda.
In mijlocul rotundului punem o lingura de fasole si unim extremitatile dand o forma ovala,avand grija sa inchidem bine aluatul.vezi foto
Procedam asa cu tot aluatul.
Luam o tigaie ,punem ulei si cand e bine incins ,punem piroschi la prajit.Prajim pe ambele parti.Sunt gata cand sunt bine rumenite.
Se servesc calzi sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piroschi-pirosti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|