Piroschi-pirosti

Postat de nadea68 in Mancaruri de post
3 Apr 2014 | 27070 vizualizari
Piroschi-pirosti

O alta reteta care se face in timpul postului ,o reteta traditionala rusa :)

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 25 g drojdie de bere proaspata
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 500 g fasole fiarta
  • zahar
  • vanilie
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut.

Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa rezulte elastic.

Lasam la crescut intr-un loc cald cam o ora,pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:Intr-un castron punem fasole fiarta si o facem piure cu furculita.Adaugam zahar dupa gust si niste vanilie.

Cand aluatul e bine crescut,il punem pe masa de lucru ,il framantam putin si facem un cilidru ca un salam :).taiem bucatele de 5 cm si fiecare  bucatica o intindem cu sucitorul;dam forma rotunda.

In mijlocul rotundului punem o lingura de fasole si unim extremitatile dand o forma ovala,avand grija sa inchidem bine aluatul.vezi foto

Procedam asa cu tot aluatul.

Luam o tigaie ,punem ulei si cand e bine incins ,punem piroschi la prajit.Prajim pe ambele parti.Sunt gata cand sunt bine rumenite.

Se servesc calzi sau reci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piroschi-pirosti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi in sos de rosii

Postat de RODIMUR

Cartofi in sos de rosii

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de Bucataras

Legume la cuptor

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2014, 20:07
cu fasole n-am facut/ mancat
la 03.04.2014, 20:09
Interesante...
la 03.04.2014, 20:11
N-am mancat pana acum!
la 03.04.2014, 20:15
Ne slishala
la 03.04.2014, 20:20
cred ca e tare gustos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking