Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 g de faina
- 2 linguri de drojdie uscata
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 200 ml de apa calduta
Pentru garnitura:
- 2 cepe mari
- 16-20 fileuri de ansoa
- 300 g de sos de rosii - de casa reteta aici
- 12 masline negre
- 4 catei de usturoi
- oregano
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
Intre timp, tocati ceapa si usturoiul.
Caliti-le in 2-3 linguri de ulei de masline.
Adaugati fileurile de ansoa (pastrati 6-8 pentru decorul final). Gatiti cateva minute, puneti un pic de sare si piper.
Incalziti cuptorul la 180° C.
Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.
Puneti sosul de rosii, adaugati apoi ceapa.
Decorati cu fileurile de ansoa rezervate si cu maslinele negre.
Presarati deasupra oregano.
Dati la cuptor timp de 30 de minute si serviti cald sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|