Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana

Postat de ctlina in Pizza
2 Iun 2017 | 3378 vizualizari
Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana

Astazi este ziua nationala a Italiei. În ziua de 2 iunie, cetățenii italieni sărbătoresc ziua națională a Italiei, zi în care, în anul 1946, a avut loc referendumul în urma căruia Italia a fost proclamată republică.Referendumul ce a stabilit forma de guvernământ a Italiei postbelice a avut loc timp de doua zile, 2 și 3 iunie 1946, italienii fiind chemați să aleagă una din cele două variante de organizare statală: republică sau monarhie. Acest referendum a reprezentat și ocazia cu care s-a folosit, pentru prima oara în Italia, votul universal. Rezultatele oficiale au fost anunțate pe data de 18 iunie: peste 12.700.000 de cetățeni italieni au votat în favoarea republicii, peste 10.700.000 în favoarea monarhiei și aproximativ 1.500.000 nu au votat sau au anulat votul. În urma acestor rezultate, Curtea Suprema a proclamat nașterea Republicii Italiene. Cu ocazia acestei zile va prezint o tarta cu ansoa, ceapa, sos de rosii si usturoi din regiunea Liguria. Numele Piscialandrea vine de la legendarul Andrea Doria amiral de Gênes. Andrea Doria (născut în Liguria)  este un condotier. Este considerat ca restauratorul libertatii Genovese si ca unul dintre cei mai mari generali și cei mai buni marinari al epocii lui. In Franta exista o reteta asemanatoare la Pissaladière . Este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa. Este o tarta provensala cu aluat de paine, cu o pasta de ansoa (pissalat) si cu ceapa calita. In Italia, mai precis in regiunea Liguria, se adauga in plus sos de rosii si usturoi. Va prezint deci varianta liguriana. Ambele sunt delicioase. http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/06/piscialandrea-tarta-cu-ansoa-italiana.html

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 g de faina
  • 2 linguri de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml de apa calduta

Pentru garnitura:

  • 2 cepe mari
  • 16-20 fileuri de ansoa
  • 300 g de sos de rosii - de casa reteta aici
  • 12 masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.

Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.

Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

 

Intre timp, tocati ceapa si usturoiul.

Caliti-le in 2-3 linguri de ulei de masline.

Adaugati fileurile de ansoa (pastrati 6-8 pentru decorul final). Gatiti cateva minute, puneti un pic de sare si piper.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.

Puneti sosul de rosii, adaugati apoi ceapa.

Decorati cu fileurile de ansoa rezervate si cu maslinele negre.

Presarati deasupra oregano.

Dati la cuptor timp de 30 de minute si serviti cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte

Postat de babi5

Pizza cu muschi file de porc,salam,carnat si miez de lapte

Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in mijloc ,apoi am adaugat  zaharul,sarea ,drojdia si apa calda. Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 min ,dupa care am adaugat ...

Citeste continuarea

Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2017, 16:44
prima servita
la 02.06.2017, 16:47
la 02.06.2017, 17:41
la 02.06.2017, 17:50
Uaaa, vreau!
la 02.06.2017, 19:47
Numai cu bunatati ne rasfatati si cu informatii utile! Va felicit!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking