Ingrediente
- 4 buc.oua;
- 120gr faina,
- 120 gr zahar,
- 1 plic vanilie dr Oetker,
- 1 lingurita esenta de rom,
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- un varf de cutit de praf de copt
- zahar praf vanilat pentru presarat.
Mod de preparare
Se prepara exact ca un pandispan!
Ouale se separa, galbenusurile le amestecam cu 2 treimi din zahar, plicul de vanilie, esentele,pana ce devine o crema pufoasa si alba. Albusurile se bat cu un strop de sare pana devine tari apoi adaugam restul de zahar si batem mai departe. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cu grija, treptat la galbenusul amestecat finut cu albusul. Amestecam cu o lingura de lemn din exterior spre centru, invartind castronasul pana toate se omogenizeaza fara a se rupe albusul.
Aceasta compozitie se pune intr o punga de ornat si pe o tava tapetata cu hartie se formeaza piscotele lungi dupa preferinta si presaram cu zahar praf vanilat pentru a se topi pe piscot inaite de coacere. Intre timp, punem cuptorul la incalzit la 160 C.
Cand cuptorul este cald se pune la copt: pe program ventilat 160 C pe 12 minute, pe program simplu 180 C pe 10 minute.
Se coace doar pana devine putin maroniu la margini,nu va speriati ca ramane necopt, altfel, nu ramane moale si pufos!
Dupa racire,se presara cu zahar praf vanilat. Bafta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotele de casa-babapiskota." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|