Piscotica Ole

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
16 Noi 2016 | 5581 vizualizari
Piscotica Ole

Nu sariti, n-am gasit alta denumire si nici nu ma intereseaza sa fie gasita reteta, nu asta-i scopul meu pe aici.....M-a inspirat o voce frumoasa si calda, aveam nevoie de un impuls, asa ca s-a declansat auzind o voce frumoasa.....ma bantuiau piscoturile din dulap si smantana din frigider....asa ca m-am jucat nitel, asa rapid ......

Ingrediente

  • 18 piscoturi
  • 1 plic capuccino original
  • apa calduta
  • Crema
  • 1 plic Creme Ole ciocolata amara cu portocala
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • Frisca
  • 215 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 50 g zahar pudra
  • 80 ml lapte rece
  • Decor
  • bobite de strugure

Mod de preparare

Punem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem smantana ( folosesc o smantama grasa si foarte groasa, se poate intinde pe paine), zaharul si laptele si mixam pana obtinem o frisca ferma, atentie nu mixati foarte mult, riscati sa o dati in unt.....Pregatim si capuccino, amestecand praful cu apa calduta, apoi trecem fiecare piscot prin lichid, atentie nu tineti mult, folositi o pensulica, sa nu se inmoaie prea rau si sa se flescaiasca.....Se asaza pe un platou piscoturile, unul langa altul, precum soldatii la instructie, apoi cu ajutorul unui posh punem crema pe fiecare piscot, deasupra cremei asezam alt rand de piscoturi si deasupra ornam cu frisca, moturi de crema si bobite de strugure. Dam la frigider pentru vreo 2 ore, daca puteti sa rezistati, daca nu mancati si gata, scapati de-o grija.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscotica Ole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sos De Caramel Sarat

Postat de Meea

Sos De Caramel Sarat

          Lasati emotiile si urmati pasii de mai jos, va iesi sosul sigur!           Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa si zaharul si...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Postat de RuxyRux

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 18:21
Mmm, oare eu am fost impulsul? Nu am nici macar o indoiala ca prajiturica ta, cu nume ,,ciudat'' este super buna. Ps: Mie imi place mult denumirea pe care ai inventat-o.
la 16.11.2016, 18:33
Ce frumos si dulce te-ai jucat azi, Cleme!
la 16.11.2016, 18:38
Fursecut...astept papanasii aia cu dulceata...
la 16.11.2016, 18:38
Merisor
la 16.11.2016, 18:40
Hmmm, ti-am zis. Sunt intr-o mare dilema. Cred ca maine fac clatite cu dulceata de cirese.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking