Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
20 Iun 2013 | 5462 vizualizari
Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde

Pentru acest preparat m-am inspirat de la bucataras Cristi Roman, dar am adaugat in compozitia lui si bucatele crocante de bacon. A iesit o nebunie!! Tare mult ne-a placut si cu siguranta il voi prepara cat de curand.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi;
  • apa (pentru fiert cartofii)
  • 2-3 fire ce ceapa verde;
  • aproximativ 100 ml. lapte;
  • 2 linguri pline cu unt;
  • 1 lingura cu smantana grasa;
  • 3 linguri cu cascaval ras;
  • 300 gr. bacon felii foarte subtiri:
  • sare;
  • piper alb.

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o oala, acoperim cu apa si ii punem pe foc. Adaugam sare si din momentul in care incep sa fiarba ii lasam aproximativ 20 min.

Scurgem apa si adaugam peste cartofii fierbinti laptele, untul, cascavalul ras, smantana, sarea si piperul. Presam cu ustensila speciala pentru piure pana obtinem o textura cremoasa.

Tocam cozile de ceapa verde foarte marunt.

Separat, incingem o tigaie antiaderenta si punem fasiile de bacon pana se rumenesc bine, intorcand pe ambele parti. Scoatem fasiile de bacon si le tocam marunt. 

Pastram cateva felii de bacon crud,pe acre le suprapunem una peste alta si le prajim cu grija pe ambele parti, pentru a le folosi la decor.

Adaugam bacon-ul tocat marunt si ceapa verde peste piureul deja facut, amestecam usor si daca ne place, pentru un plus de aroma, putem adauga si grasimea ramasa de la prajeala bacon-ului.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Postat de AlexTeacher

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...

Citeste continuarea

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Postat de Ina

Rulada de carne, cu legume si cascaval

Taiem muschiul circular, in strat subtire , pentru a desface bucati cat de mari putem, pentru a putea fi umplute si rulate . Eu am obtinut 3 fasii de carne, pe care le-am batut usor cu ciocanul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2013, 15:11
cel mai bun piure
la 20.06.2013, 15:14
Vaaaai, ce bine arata!
Dau praji contra o portie de-aia de la tine
la 20.06.2013, 15:15
cred c-o sa-mi cam fac de lucru sa nu mai intru pe aici o vreme
la 20.06.2013, 15:23
vin la tine la masa ca nu am avut timp sa fac nimic de mancare
la 20.06.2013, 15:23
de ce diaconta??

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking