Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata

Postat de trifadalia in Porc
5 Aug 2019 | 127 vizualizari
Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata

O mancare ideala pentru mesele de duminica in familie.

Ingrediente

  • 1 bucata cotlet de porc 800 gr
  • 300 gr spata de porc
  • 3 buc catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita condimente pentru carne de porc
  • 4 linguri sos barbeque
  • 1 lingura de untura de porc
  • 150 ml vin rosu
  • Piure:
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml lapte
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore.

Spata de porc se toaca si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de porc si usturoi ( 2 catei) si se intinde peste cotletul de porc batut bine. Apoi se ruleaza si se leaga cu sfoara pentru a nu se desface la cuptor.

Se asaza carnea rulata in vasul de yena, se adauga vinul si untura si se pune la cuptor pentru o ora jumatate la 200 grade. Inainte de a o scoate din cuptor cu jumatate de ora, se unge carnea pe fiecare parte cu sosul barbeque.

Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie cuburi, alaturi de un catel de usturoi care se pun la fiert. Cand cartofii s-au fiert, se strecoara, se adauga uleiul si sarea si se blendeaza. Se adauga si laptele fierbinte.

Se serveste alaturi de rulada feliata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Postat de katty

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate....

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Pulpa de porc cu masline la multicooker

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.08.2019, 12:11
Cât de apetisant este...!
la 05.08.2019, 12:16
la 05.08.2019, 13:10
la 05.08.2019, 18:23
la 05.08.2019, 18:29
cam bun cotletul asta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking