Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Postat de mihaelar63 in Porc
9 Ian 2024 | 3215 vizualizari
Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

   "Rețete pentru masa de Crăciun". Am poftit la o bucata de friptura dar sa fie mai altfel decat de obicei. Ca si aromatizare extra am folosit salvia. Am preparat o masa gustoasa pentru trei persoane. Totul la portie sa nu mancam prea mult !!!! Declar raspicat ca ador combinatia de porc cu salvie !!! Pentru Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi sunt necesare cateva ingrediente: cotlet, cartofi, unt, usturoi, rosii.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi 
  • 700 gr cotlet porc
  • 500 gr cartofi
  • 1 crenguta salvie [pentru iarna eu o pun la congelator ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 fulgi chilli
  • sare
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde.

Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase.

Condimentati feliile de carne cu sare si chilli.

Infierbantati intr-o tigaie uleiul si untul.

Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi 

Bucatile de carne se presara cu frunzulite de salvie si se prajesc usor pe ambele parti.

Cartofii se scot intr-o tava alaturi de carne. Zdrobiti usor cartofii.

Grasimea ramasa de la prajirea carnii se amesteca cu usturoiul pisat si boia dulce de ardei.

Dati tava la cuptorul preincalzit [220 grade C] timp de 30 minute pana se rumeneste totul frumos.

La servire se decoreaza cu rosioare si patrunjel verde.

Puneti alaturi salata favorita.

  Pofta buna !!!

Vezi si reteta de Escalop cu ciuperci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Postat de medioto59

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam, folosind un cutit, miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate...

Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de porc la cuptor

Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2024, 06:37
Foarte bun
la 10.01.2024, 09:36
Porcul cea mai bună legumă!
la 10.01.2024, 11:20
Tentantă fripturică...!
la 10.01.2024, 11:41
la 13.01.2024, 19:06
Apetisanta fripturica, nu stiu eu cu salvia asta, ca eu sunt conservatoare....

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking