Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
8 Sep 2014 | 5076 vizualizari
Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta

Daca v-ati plictisit de clasicul piure de cartofi, aceasta este o varianta absolut delicioasa :)

Ingrediente

  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte cald
  • 30 gr unt
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • Pentru sos :
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1\2 ardei gras galben
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei masline
  • 200 gr pancetta ( sau kaizer)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. 

Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.Potrivim de sare si piper.

Cand legumele s-au calit le reducem in pasta cu ajutorul unui blender .

Intr-o alta tigaie , punem si calim pancetta taiata fasii. Puteti folosi kaizer sau sunculita .Cand pancetta s-a calit adaugam pasta de ardei .Amestecam bine si lasam la foc iute pentru doua minute .

Cand cartofii au  fiert se scurg bine de apa in care au fiert si ii mixam adaugand untul ( la temperatura camerei ) ,laptele cald,parmezanul si potrivim de sare. ( facem atentie la sare deoarece parmezanul e si el sarat ) .

Servim piureul cald cu sosul de ardei si pancetta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty

Friptura pentru Mos Craciun

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...

Citeste continuarea

Varza calita

Postat de Creatsa

Varza calita

Am taiat varza in fasii subtiri,am frecat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte sa se inmoaie putin varza. Intre timp am taiat ceapa julien si am pus-o la calit in ulei impreuna cu ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2014, 18:06
Bun
la 08.09.2014, 18:07
Multumesc
la 08.09.2014, 18:19
Buna panceta
la 08.09.2014, 18:27
buna mancarica
la 08.09.2014, 19:05
arata super si trebuie sa fie super delicioasa

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking