Ingrediente
- Pentru piure:
- 1 kg cartofi
- 200 ml lapte cald
- 30 gr unt
- 30 gr parmezan
- sare
- Pentru sos :
- 1 ceapa rosie mica
- 1\2 ardei gras galben
- 1\2 ardei gras rosu
- 3 linguri ulei masline
- 200 gr pancetta ( sau kaizer)
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn.Potrivim de sare si piper.
Cand legumele s-au calit le reducem in pasta cu ajutorul unui blender .
Intr-o alta tigaie , punem si calim pancetta taiata fasii. Puteti folosi kaizer sau sunculita .Cand pancetta s-a calit adaugam pasta de ardei .Amestecam bine si lasam la foc iute pentru doua minute .
Cand cartofii au fiert se scurg bine de apa in care au fiert si ii mixam adaugand untul ( la temperatura camerei ) ,laptele cald,parmezanul si potrivim de sare. ( facem atentie la sare deoarece parmezanul e si el sarat ) .
Servim piureul cald cu sosul de ardei si pancetta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|